Seçeneklerle birlikte genel dini sorular

Seçeneklerle birlikte genel dini sorular, çocukların çeşitli ve kültürel açıdan zorlayıcı dini seçimleri hakkında genel sorular ve cevaplar, bu makalede bulacaksınız Zor genel soruların hayranı mısınız? Cevabınız, çok basit seçenekleri ve cevapları olan en basit genel sorudur. Bazı genel dini soruları seçeneklerle birlikte gruplayacağız.

İçindekiler

1
Seçeneklerle birlikte genel dini sorular

1.1
1- Bir Müslüman, yaşamı boyunca kaç kez Hac yapmak zorundadır?

1.2
2- İslam’ın temelleri nelerdir?

1.3
3- Oruçlu iken su içmek mümkün müdür?

1.4
4- Müslümanların ödemesi gereken zekat yüzdesi nedir?

1.5
5- İslam’daki iki Şehadet nedir?

1.6
6- Qulzum Denizi denen deniz nedir?

1.7
7- Arı kanatlarını saniyede defalarca çırpar.

1.8
8- Bir Müslüman, Müslüman kardeşinin dudaklarından birini kestiğinde ona kan parasından bir ölçü vermek zorundadır.

1.9
9- Furkan Günü Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’tan bahsetmek ne demektir?

1.10
10- Yüce Allah’ın sözlerindeki uzantı: “Ve iman edenlerin imanı artacaktır”

1.11
11- Müslümanların namaz kılma yönü nedir?

1.12
12- Müslümanlar tam iki ay ne zaman oruç tutarlar?

1.13
13- Müslümanlar hac yapmak için nereye giderler?

2
Seçenekli genel sorular

2.1
1- Pers denen herhangi bir ülke

2.2
2- Aşağıdaki ülkelerden hangisi onları Cebelitarık Boğazı’ndan ayırıyor?

2.3
3- Seylan herhangi bir ülke için kullanılır

2.4
4- Geldiği her şey için çevreye duyarlı olduğu için beyaz mangal kömürü denir.

2.5
5- Dünyanın en büyük ve en yüksek yaylaları hangileridir?

2.6
6- Aşağıdaki ülkelerden hangisi dünyadaki en büyük uranyum stoklarını içermektedir?

2.7
7- Bir kaplıcada suyu ısıtmak için ne işe yarar?

2.8
8- Aşağıdaki kıtalardan dünyanın en soğuk kıtası hangisidir?

2.9
9- Dünyanın en küçük ülkesi nedir?

2.10
10- Afrika kıtasında kaç ülke var?

3
Çocuklar için seçenekler içeren genel sorular

3.1
1- Venüs yüzeyine her yıl düşen yağmur miktarı nedir?

3.2
2- Merkür’ün yörüngesi herhangi bir bilimsel teoriyi kanıtlamada önemliydi

3.3
3- İnsan midesinde yiyeceği sindirmek için ne işe yarar?

3.4
4- Limon, portakal ve greyfurta kendine özgü ekşi lezzetini veren asit nedir?

3.5
5- Yıllar içinde kaydedilen en büyük deprem nedir?

3.6
6- Bilim adamı Marie Curie, keşfettiği ilk kimyasal elementi ne dedi?

3.7
7- Samanyolu’na en yakın büyük sarmal gökada ne denir?

3.8
8- Dünyadaki en kaygan madde nedir?

3.9
9- Bir fincan kahveyi ısıtmaya yetecek kadar ses enerjisi üretmek için ağlamak ne kadar sürer?

3.10
10- Mars’a inen ilk uzay aracının adı nedir?

4
Çocuklar için seçenekler içeren genel sorular

4.1
1- Dünyanın en yüksek dağ zirvesi nedir?

4.2
2- Dünyanın merkezinden geçen enlem nedir?

4.3
3- Dünyadaki 5 okyanusun isimleri nelerdir?

4.4
4- Hangi ülke en fazla nüfusa sahip

4.5
5- Dünyanın en uzun nehri hangisidir?

4.6
6- Dünyanın en büyük şelaleleri hangisidir?

4.7
7- Dünyanın en büyük çölleri hangileridir?

4.8
8- Nehrin kollarına ne denir?

4.9
9- Dünyanın en büyük adası nedir?

Seçeneklerle birlikte genel dini sorular

1- Bir Müslüman, yaşamı boyunca kaç kez Hac yapmak zorundadır?

  • Haccı, yapabilecek herkes için ömür boyu bir kez yapılmalıdır.
  • Müslümanlar ömürleri boyunca en az iki kez Hac yapmalıdır
  • Müslümanların Haccı Yapmaları Gerekmiyor
  • Cevap şudur: Hac, yapabilecek her kimse için ömür boyu bir kez yapılmalıdır.

Ayrıca izleyin: Yarışmalarda cevaplanan zor dini sorular

2- İslam’ın temelleri nelerdir?

  • İki tanıklık, dua, Zekat, oruç, Hac.
  • İki tanıklık, dua, oruç, Hac.
  • İki tanıklık, dua, zekat, Hac.
  • Cevap şudur: iki tanıklık, dua, Zekat, oruç, Hac.

3- Oruçlu iken su içmek mümkün müdür?

  • Oruç tutarken biraz su içebilirsiniz.
  • Hayır, oruçlu iken bir şey yemek ve içmek caiz değildir.
  • Hurmalar oruçlu iken yenebilir.
  • Cevap: Hayır, oruçlu iken bir şey yemek ve içmek caiz değildir.

4- Müslümanların ödemesi gereken zekat yüzdesi nedir?

  • 3,5 ٪.
  • 1.5 ٪.
  • 2,5 ٪.
  • 4,5 ٪
  • Cevap: 2.5.

5- İslam’daki iki Şehadet nedir?

  • İslam’da Şehadet, Kuran’ın okunmasıdır.
  • İslam’daki iki tanıklık, Tanrı’dan başka tanrı olmadığının tanıklığı ve Muhammed’in bir Allah’ın Elçisi olduğunun tanıklığıdır.
  • Cevap şudur: İslam’daki iki tanıklık, Tanrı’dan başka tanrı olmadığının kanıtı ve Muhammed’in Allah’ın Elçisi olduğunun kanıtıdır.

6- Qulzum Denizi denen deniz nedir?

  • (Kızıldeniz – Umman Denizi – Ölü Deniz – Hazar Denizi).
  • Doğru cevap şu: Umman Denizi’ne Qulzam Denizi denir.

7- Arı kanatlarını saniyede defalarca çırpar.

(150-250-350-560) kez, sağlıklı cevap: arı saniyede 350 kez kanat çırpıyor.

8- Bir Müslüman, Müslüman kardeşinin dudaklarından birini kestiği zaman, ona kan parasını vermelidir.

  • (Tam kan parası – yarı kan parası – zayıf ruh – çeyrek ruh).
  • Sağlıklı cevap: Dudaklarından birini kesen Müslüman kanın yarısını verir.

9- Suç Gününde Kur’ân-ı Kerim’de Cenab-ı Haktan söz etmek ne demektir?

  • (Bedir Muharebesi – Uhud Muharebesi – Makkah Al-Mukarramah Muharebesi – Tebük Muharebesi) ile kastedilen nedir?
  • Cevap şudur: Kur’an-ı Kerim’de Kriter Günü olarak anılan Bedir Savaşı.

10- Yüce Allah’ın sözlerindeki uzantı: “Ve iman edenlerin imanı artacaktır”

  • (Tazminatın uzatılması – esnekliğin artırılması – kısa bağlantının süresi – ödeneğin uzatılması).
  • Doğru cevap: ödenek uzantısı.

11- Müslümanların namaz kılma yönü nedir?

  • Kudüs Al-Aksa Camii, Filistin.
  • Kabe Mekke’dir.
  • Al-Fateh Camii Bahreyn.
  • Cevap: Kabe Mekke’dir

12- Müslümanlar tam iki ay ne zaman oruç tutarlar?

  • Receb ayında.
  • Zilhicce ayında.
  • Şaban ayında.
  • Ramazan ayında.
  • Cevap şudur: Ramazan ayında.

13- Müslümanlar hac yapmak için nereye giderler?

  • Kudüs Al-Aksa Camii, Filistin.
  • Kerbela, Irak.
  • Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri.
  • Mekke, Suudi Arabistan Krallığı.
  • Cevap şu: Mekke, Suudi Arabistan.

Seçenekli genel sorular

1- Pers denen herhangi bir ülke

  • İran.
  • Irak.
  • Mozambik.
  • Cevap şu: İran.

2- Aşağıdaki ülkelerden hangisi onları Cebelitarık Boğazı’ndan ayırıyor?

  • Portekiz ve Fas.
  • Cezayir ve İspanya.
  • Fas ve İspanya.
  • Cevap şu: Fas ve İspanya.

3- Seylan herhangi bir ülke için kullanılır

  • Hindistan
  • Sri Lanka
  • Pakistan
  • Cevap: Sri Lanka

4- Aşağıdakilerden herhangi biri için çevre dostu olduğu için beyaz mangal kömürü olarak adlandırılır.

  • Termal enerji.
  • Elektrik.
  • Su.
  • Cevap: su.

5- Dünyanın en büyük ve en yüksek yaylaları hangileridir?

  • Colorado Platosu.
  • Antarktika platosu.
  • Tibet Platosu.
  • Cevap şudur: Tibet platosu.

6- Aşağıdaki ülkelerden hangisi dünyadaki en büyük uranyum stoklarını içermektedir?

  • Avustralya.
  • Kanada.
  • Rusya Federasyonu.
  • Amerika Birleşik Devletleri.
  • Cevap: Avustralya.

7- Bir kaplıcada suyu ısıtmak için ne işe yarar?

  • Güneş.
  • Magma.
  • Hava.
  • Cevap: magma.

Ayrıca izleyin: Seçeneklerle Kolay Sınavlar için İslami Dini Görevler

8- Aşağıdaki kıtalardan dünyanın en soğuk kıtası hangisidir?

  • Avustralya.
  • Avrupa.
  • Antarktika.
  • Cevap: Antarktika.

9- Dünyanın en küçük ülkesi nedir?

  • Ligament.
  • Kahire.
  • Dubai.
  • Vatikan Şehri.
  • Cevap: Vatikan Şehri.

10- Afrika kıtasında kaç ülke var?

  • 52.
  • 51.
  • 54.
  • 55.
  • Cevap: 54 ülke.

Çocuklar için seçenekler içeren genel sorular

1- Venüs yüzeyine her yıl düşen yağmur miktarı nedir?

Cevap şudur: Venüs atmosferinde yağmur yağar, ancak yağmur yüzeyin 25 kilometre yukarısında buharlaşır, böylece kimse yüzeye ulaşmaz.

2- Merkür’ün yörüngesi herhangi bir bilimsel teoriyi kanıtlamada önemliydi

  • Evrim teorisi.
  • Görecelilik teorisi.
  • Cevap şudur: görelilik teorisi.

3- İnsan midesinde yiyeceği sindirmek için ne işe yarar?

  • Hidroklorik asit.
  • Sitrik asit.
  • Cevap: hidroklorik asit.

4- Limon, portakal ve greyfurta kendine özgü ekşi aromasını veren asit nedir?

  • Hidroklorik asit.
  • Sitrik asit.
  • Cevap: sitrik asit.

5- Yıllar içinde kaydedilen en büyük deprem nedir?

  • 9.5 büyüklüğünde deprem.
  • 8 büyüklüğünde deprem.
  • Cevap: 9.5 büyüklüğünde bir deprem.

6- Bilim adamı Marie Curie, keşfettiği ilk kimyasal elementi ne dedi?

  • Polonyum.
  • Klorokin.
  • Cevap: polonyum.

7- Samanyolu’na en yakın büyük sarmal gökada ne denir?

Cevap: Andromeda.

8- Dünyadaki en kaygan madde nedir?

Cevap: Politetrafloroetilen

9- Bir fincan kahveyi ısıtmaya yetecek kadar ses enerjisi üretmek için çığlık atmak ne kadar sürer?

Cevap: 8 yıl.

10- Mars’a inen ilk uzay aracının adı nedir?

Cevap: Viking.

Çocuklar için seçenekler içeren genel sorular

İşte çocuklar için seçenekler içeren genel sorular ve cevaplar:

1- Dünyanın en yüksek dağ zirvesi nedir?

  • Everest Dağı.
  • Toubkal Dağı.
  • Cevap: Everest Dağı.

2- Dünyanın merkezinden geçen enlem nedir?

  • Ekvator.
  • Yengeç dönencesi.
  • Cevap: ekvator.

3- Dünyadaki 5 okyanusun isimleri nelerdir?

Cevap şudur: Hint Okyanusu, Güney Okyanusu, Atlantik Okyanusu, Pasifik Okyanusu ve Arktik Okyanusu.

4- Hangi ülke en fazla nüfusa sahip

  • Çin.
  • Rusya.
  • Cevap şu: Çin.

5- Dünyanın en uzun nehri hangisidir?

  • Amazon.
  • Nil.
  • Cevap: Nil, Afrika.

6- Dünyanın en büyük şelaleleri hangisidir?

  • Victoria Şelalesi.
  • Uzoud Falls.
  • Cevap: Victoria Şelaleleri, dünyanın en büyük şelalelerinden biridir.

7- Dünyanın en büyük çölleri hangileridir?

  • Sahara çölü.
  • Batı çölü.
  • Cevap: Sahra Çölü.

8- Nehrin kollarına ne denir?

Cevap şudur: kollar.

9- Dünyanın en büyük adası nedir?

  • Phuket adası.
  • Yeşil Ülke.
  • Cevap: Dünyanın en büyük adası Grönland’dır

Ayrıca izleyin: Yarışmalar için İslami Dini Sorular

Köpeklerin kendi günlerinde genel bilgilerle ilgili sorabileceği veya yarışmalarda kullanılan birçok soru vardır ve ayrıca seçeneklerle birlikte bazı genel dini sorular ve diğer bazı genel sorulardan da bahsedebilir.